Referințele informale sunt arme cu două tăișuri când vine vorba despre cum te prezinți la interviul de angajare

Foști colegi care lucrează pentru compania care organizează interviul sau foști șefi sunt cei care pot da așa-zisele referințe informale despre tine, fiind mai mult decât la îndemână pentru angajator să le adreseze o simplă întrebare despre tine. 

Referințele informale sunt arme cu două tăișuri 

Dacă  că ai avut o relației bună cu aceștia și ești absolut convins că referințele îți vor fi favorabile le poți menționa numele în cadrul interviului, precum și faptul că ai avut o relație de muncă în trecut cu persoanele respective. În caz contrar, este evident că nu le vei pomeni numele. 

Revenind la impactul pe care îl are prima impresie și la registrul informal, este important ca de la momentul în care ai intrat pe poarta companiei să tratăm pe toată lumea cu respect, să te adresezi politicos atât portarului, persoanei de la secretariat sau contra candidaților prezenți la același interviu ca și tine. Mai mult, cei de la departamentele de resurse umane ale companiilor nu sunt persoane lipsite de creativitate așa că nu se știe de fapt cu cine ai interacționat crezând că este persoana de la recepție.